Thursday, October 4, 2012

Rapid KL V.2

Bismillah,

hehehe..harini tersalah naik bas lagi..

haritu salah naik bas nombor lain2x. so boleh dimaafkanlah.
tapi harini, tersalah naik bas yang bernombor sama, driver sama cuma salahnya aku tak tanya destinasi.
yelah laluan bas tu depan rumah tu sama.

so dengan confident i touch my touch and go card dan cari space dlm bas utk lelapkan mata.
tak perasan pun die lalu tempat lain. hahaha...tapi bile buka mata 'eh, ohhh harini bas ni ikut laluan lain..' ermmm ok.

sampai last destination, eh kenapa sume orang turun ni. saya pun tanye kat driver tu. bas ni tak pergi KL ke?
driver : bas ni dah pegi KL pagi tadi. ni dah balik. nnt naik bas yg depan ni eh. masuk kerja puku berapa?

Aku: terpinga-pinga. pukul 8.30am

Driver: oh takpe naik bas depan ni...Bas yg pukul 7.00 dah jalan dah. tapi takpe bas ni 15 minit2x jalannya.

turun bas dan ada seorang pakcik rapid KL lain tegur...salah naik bas ke dik?
Aku: hhehehe..aah..pening sebab nombor bas dgn driver sama je dgn smlm. tapi tak pergi KL harini.
Pakcik: oh lenkali kena tanya dulu naik bas sbbnye mmg nombor sama. tapi ni bas yg dtg dari KL dah.
           
oh baru faham. kat kawasan rumah tu sempit kiri kanan jalan dengan kereta yang parking kat situ. sebab tu bas hanya boleh lalu tempat yang sama je. kalau ada bas dari arah yang bertentangan dah tak muat dah.

Pakcik : takpe org baru ye. timba pengalaman ye dik. explore3x..

Aku sengih je.