Saturday, August 30, 2014

Suami yang baik

Suami yang baik adalah suami yang rajin bantu isteri sidai kan kain.
Hehehe. Terima kasih.

Thursday, August 14, 2014

Kemamam dan Cherating.

Bersambung dari entry yang lepas...

Kat kedai mamak pun jadi selfienyeee..Mamak tu pun join sekali.

Otw ke Kemaman.

The golden of Tengkolok
Selfie di....



Awan yang membiru dan lambain pohon kelapa. Segarnyee


Two of us
Satar di sini, jam 12am dah habis. 

The 2nd best satar i've been found after Aziz Satar in Cherating

Selfie lagi?

Pantai ? Lupe plak. di Cherating

Angin kuat disini sesuai untuk bermain layang2

Santai bersama

I love you..hehehe

Bersama adik2 dan kakak2

Gugirls in JK







The end

Treasure Hunt Cekak 2014 & Sambutan Aidilfitri di Pantai Balok

Bismillahirrahmanirrahim.

Nama Program : Treasure Hunt Cekak 2014
Tarikh : 9/8/2014
Lokasi Pelepasan : Pulapol Jalan Semarak, KL

Selesai penyertaan kami untuk program besar Cekak pada kali ini. Penyertaan untuk program tersebut adalah sebanyak 115 buah kereta dari seluruh negara. Penyertaan dari Kelas Latihan Jalan Kent adalah sebanyak 3 buah kereta.

Pengalaman pertama ini meninggalkan kenangan yang manis bagi kami sebagai peserta dan memberi pelajaran yang bermakna dalam menghabiskan kerja secara berpasukan.

Apa yang saya pelajari secara individu adalah semangat kerjasama, sabar dan sabar. Yelah dalam satu-satu tugasan, masing-masing akan ada pendapat masing-masing. Untuk satukan pendapat ramai-ramai tu untuk mendapatkan satu keputusan, bukan mudah. Perlu ada toleransi dan semangat kesatuan yang kuat.

Tapi kami lakukannya dengan baik. Biasa lah kalau ada gaduh sikit-sikit kan. Baru lah mesra. Tapi keseluruhannya best sangat moment buat kerja sama-sama.

Oklah kita layan video dan gambar-gambar kat bawah ni.





Penyertaan dari KLIP-JK

Sebelum bertolak
Selfie pertama di checkpoint pertama


Check point ke 2

Check point ke 3


Konvoi ke Pantai Balok
Sambutan Hari Raya Aidilfitri pada sebelah malamnya.



Inilah ketua pasukan yang memenangi hadiah saguhati yang ke 8 dari 115 buah kereta.
Tahniah!
Keeseokan harinya kami berjimba di Kemamam dan Cherating. Bersambung...


Wednesday, August 6, 2014

Homemade Juice


Kembung2 perut minum air tembikai sejuk.

Warga tua gelandangan

Allah,
Sedih melihat warga tua yang terbiar memguruskan diri sendiri.
Saya berdoa saya takkan biarkan mak ayah saya terbiar begitu.
Beli rumah besar2, duduk ramai2.
Bestnyeee.

Yeay! shikinyussof.com is mine.

Alhamdulillah.

Dah ada domain sendiri.
Happy. Lalala