Thursday, October 9, 2014

Duit vs Pengalaman

Bismillah,
Bila dah suka, kita tak dapat duit pun kita buat.
Paling best tau apa?
Hari2 syukur dapat pengalaman baru2.
Instead of money, pengalaman pun sangat berharga.
Saya suka quote yang saya dengar semalam.
Kita buat bukan sebab duit. Ini amanah dan tanggungjawab.
So deep!
Satu lagi semalam saya dengar cerita2 mengenai erti syukur dan kesusahan.
Dan terus tangkap pantun silat cekak iaitu, lahirnya cekak kerana KESEDARAN.
Allah, saya mula faham satu persatu.
Sungguh2 pantun ini ditulis oleh insan yang luar biasa dan tentunya ia datang dari hati yang tulus.
Ok berbalik cerita semalam. Saya sedih apabila diperdengarkan nasib2 insan yang saya kira tidak bernasib baik. Namun memetik kata Guru semalam, kita memang kena lalu ikut dunia.
-----------------------------
Ok ini post lama. Nak sambung apa pun tak ingat. Dan bila buat post ni pun tak tau. Takpe la. Kita publish kan juga lah. Tapi ape nak ditajukkan ye?